31. jan, 2019

De FDA keurt Gocovri goed voor de behandeling van dyskinesieën bij Parkinson.

De FDA keurt Gocovri goed voor de behandeling van dyskinesieën bij Parkinson.


Gocovri vermindert de dyskinesieën in de Parkinson en de tijd van de UIT-periode. Op dit moment is er alleen nieuws over de exit naar de Amerikaanse markt.

Het is het eerste geneesmiddel dat door de FDA is goedgekeurd voor de behandeling van dyskinesieën bij Parkinson.

Het wordt verkocht als Gocovri, maar de werkzame stof is een oude bekende van de Parkinson gemeenschap: amantadine, een geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de komende jaren in de symptomatische behandeling van de ziekte.

 

Gocovri zal in het vierde kwartaal van dit jaar in de VS in de verkoop gaan, helaas is er geen informatie als Adamas, het farmaceutische bedrijf dat het ontwikkelt, de goedkeuring van de Europese toezichthouders wil vragen.

U bent misschien ook geïnteresseerd in het lezen van: Gemodificeerde versie van amantadine vermindert dyskinesieën bij de ziekte van Parkinson tot 23%.

WAT IS GOCOVRI?

Gocovri is een hooggedoseerde formulering van amantadine , 137 mg elke capsule, verlengde afgifte en moet eenmaal daags voor het slapengaan worden ingenomen. De aanvangsdosis is 137 mg, die moet stijgen tot 274 mg per week, wat de aanbevolen dosis is.

De dosering en de afgiftevorm maken het mogelijk de amantadinespiegels in de ochtend en de rest van de dag te handhaven.

In de 2 fase III klinische onderzoeken die met het medicijn zijn uitgevoerd, is waargenomen dat de tijd met dyskinesie tot 37% afneemt. Het vermindert ook de tijd van uit-perioden .

Bedenk dat een van de grootste problemen van de therapie van de Parkinson is dat na een paar jaar, rond de vijf, de medicatie niet meer zo effectief is en het ook duidelijk wordt dat er bepaalde bijwerkingen zijn, zoals dyskinesieën.

De dyskinesieën manifesteren zich als onvrijwillige en onvoorspelbare bewegingen die de kwaliteit van leven van de patiënten beïnvloeden.

Gocovri zou een behandeling zijn die gericht is op het verminderen van het aantal dyskinesieën, complementair aan die welke reeds door de patiënt zijn vastgesteld.

BIJWERKINGEN VAN GOCOVRI.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen die werden gedetecteerd in klinische onderzoeken zijn:

  • Hallucinaties: komt tot uiting bij maximaal 25% van de patiënten die met Gocovri werden behandeld en bij 3% van degenen die een placebo- verbinding kregen .
  • Orthostatische hypotensie en duizeligheid: tot 29% van degenen behandeld met het medicijn manifesteerden deze symptomen, die het risico op vallen verhogen.

Ze waren ook frequent:

  • Droge mond
  • Perifeer oedeem
  • slaperigheid

Over het algemeen beoordelen specialisten de verkoop aan de markt van een andere stof die een andere behandeloptie biedt. Het is geen definitieve oplossing, maar het zal zeker verlichting bieden voor de duizenden patiënten die lijden aan dyskinesie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het lezen van: Gevorderde Parkinson: symptomen en behandelingen.

Bronnen en referenties

Cochrane (2009): Amantadine bij de ziekte van Parkinson. Beschikbaar op http://www.cochrane.org/en/CD003468/amantadina-in-the-parkinson-disease-

GLOBE NEWSWIRE (2017) Adamas kondigt FDA-goedkeuring van GOCOVRI ™ als eerste en enige medicatie voor de behandeling van dyskinesie bij de ziekte van Parkinson patiënten. Verkrijgbaar in https://globenewswire.com/news-release/2017/08/24/1100387/0/en/Adamas-Announces-FDA-Approval-of-GOCOVRI-as-First-and-Only-Medication-for- de behandeling van dyskinesie-in-Parkinson-s-disease-Patients.html

Gocovri voorschrijfinformatie. Beschikbaar op https://www.gocovri.com/pdf/Gocovri_Prescribing_Information.pdf