23. okt, 2018

GERICHTE ULTRASOUND - REVOLUTIONAIRE NIEUWE BEHANDELING VOOR ESSENTIËLE TREMOR EN TREMOR VEROORZAAKT


GERICHTE ULTRASOUND - REVOLUTIONAIRE NIEUWE BEHANDELING VOOR ESSENTIËLE TREMOR EN TREMOR VEROORZAAKT DOOR DE ZIEKTE VAN PARKINSON

Tremor is een neurologisch probleem dat optreedt bij veel ziekten zoals de ziekte van Parkinson en essentiële tremor. Wanneer de beving van matige tot hoge ernst is, beïnvloedt het eten, drinken, schrijven en andere activiteiten die gecontroleerde en nauwkeurige beweging vereisen. Het resultaat is een significante afname van de kwaliteit van leven.

Veel patiënten met een significante tremor die niet op medicatie reageert, krijgen een operatie aangeboden om een ​​pulsgenerator en elektroden in de hersenen te implanteren, genaamd Deep Brain Stimulation (DBS).

Als alternatief voor deze invasieve behandeling heeft het Israëlische bedrijf Insightec een revolutionaire, niet-invasieve behandeling bedacht die een significante en onmiddellijke verlichting van de tremor produceert in een enkele behandeling. 
De procedure, uitgevoerd op het Exablate-systeem in de MRI-ruimte door middel van een gefocusseerde echografie (FUS), wordt uitgevoerd terwijl de patiënt wakker is en geen anesthesie, geen incisies in de hoofdhuid en geen braamgaten door de schedel of het inbrengen van elektroden in de hersenen.

 

De innovatieve procedure is goedgekeurd voor commercieel gebruik in Europa en wordt in Israël aangeboden op de Rambam Medical Center-campus.

Ongeveer 200 patiënten wereldwijd werden behandeld volgens de procedure, waaronder 40 patiënten in Rambam met een slagingspercentage van 90%.

WIE KAN BAAT HEBBEN BIJ BEHANDELING MET MRI-BEGELEIDE FUS?

De behandeling is geschikt voor mensen die lijden aan handtrillingen die niet goed worden gecontroleerd door medicatie, met name diegenen die lijden aan de ziekte van Parkinson of essentiële tremor.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MRI-GERICHTE FUS VOOR BEHANDELING VAN TREMOREN?

  • Geen behoefte aan craniale incisies of implantaten
  • Onmiddellijke en aanhoudende verlichting van de tremor
  • Gewoonlijk is slechts één behandeling vereist
  • Een verminderde afhankelijkheid van medicatie kan de kwaliteit van leven verbeteren
  • Geen schadelijke straling

GEDETAILLEERDE INFORMATIE OVER DE INNOVATIEVE TREMOURBEHANDELING - >>