10. apr, 2019

Parkinson dag

11 april Parkinson dag krijg ik langs alle kanten te horen, bij mij is het alle dagen Parkinson dag!

Toen ik ruim 11 jaar geleden Parkinson kreeg had ik geen flauw idee van deze ziekte die volgens mij toen alleen maar wat beven was, nu 11 jaar later weet ik wel beter!

Als ik toen met lotgenoten sprak was iedereen ervan overtuigd binnen +- 5 jaar was er iets wat ons zou genezen of tocht tenminste iets dat Parkinson zou afremmen 11 jaar later weet ik wel beter en ben ik me bewust dat sprookjes in de Efteling thuishoren

Ik zag grote en kleine organisatie s geld inzamelen om het onderzoek en de bijhorende oplossing een steun in de rug te geven, de zo hard verlangde pil, spuit of wat dan ook blijft achterwege!

Pillen waar wij beter van worden zijn er niet wel middelen om de symptomen te onderdrukken maar niet om ze te stoppen en de bijwerkingen zijn voor vele om U tegen te zeggen.

 Nee voor mij is 11 april geen Parkinson dag ik heb 365 Parkinson dagen op 1 jaar!

Een leven met Parkinson is er een met vallen en opstaan (letterlijk en figuurlijk) een met wikken en wegen, hopen op een goede dag of soms maar op een paar goede uren zelf niet bij machten om die tijd te kiezen maar gewoon ondergaan (en wees gerust die tijd is er altijd als je hem kan missen)

Hopen op …. En positief blijven ooit komt er wel een oplossing