14. mrt, 2018

een goede raad is goud waard

Zoals iedere Parkinsonpatiënt moet ik ook soms naar de neuroloog gaan.

Gisteren 13/3 was mijn afspraak, mijn straat veranderd is een zandbak en de auto op de oprit geen doorkomen aan dus ik had een chauffeur die met me reed (chance) vermits men Antwerpen in een bouwval veranderd heeft was er maar 1 weg die naar t UZA ging de ring rond Antwerpen! Dus iedereen heeft geluk gehad ik heb de nijging om daar altijd mijn ogen toe te doen!

Na de gebruikelijke testjes zoals de vogeltjesdans doen en klappen in de handjes stampen met de voetjes ( jaja dat is bij een dokter ) t probleem k was wat stijver geworden , alles ging moeilijker stappen een probleem ( en jullie die dachten dat Parkinson bibberen was he ) dus de medicatie wat aanpassen waar ik echt niet op stond te springen  ,k heb een hemelse schrik van de bijwerkingen maar soms kan men niet anders en of ik toch niet terug zou beginnen met de agonisten ( k leg uit in mensentaal dat zijn medicatie die je hersenen doen geloven dat je nog dopamine hebt ,nu zijn mijn hersenen niet snel voor de zot te houden en k heb der bijwerkingen van voor U tegen te zeggen) ik ben nog zelf baas over mijn eigen lijf dus t antwoord was nee . De diepe zucht deed me vermoeden dat hij dacht moeilijk mens maar na 11 jaar Parkinson heeft hij t opgegeven om met mij te discuteren te gaan. Dat ik soms wat depressief was kwam door een tekort aan serotonine en ja daar had men ook een pilletje voor (ikke blij natuurlijk want pillen zijn niet echt mijn vrienden) op mijn vraag of daar niets anders voor was gaf hij me t beste advies dat ik al ooit van een dokter heb gehad ga op reis zoek de zon op, doe dingen die je graag doet, ga buiten en zoek mensen op! Wel Prof Kras dat is de beste raad die k al ooit van een dokter heb gehad, nu dat hier thuis nog verkocht krijgen!

Aan de deur gaf hij me een hand en lachte ik moet niet zeggen tot binnen 6 maand zeker want t is nu bijna twee jaar geleden dat je was geweest, k antwoorde hem ach dokter k ga met mijne auto ook nooit naar de garage voor onderhoud tot het lampje beginnen te branden en weg was ik🙂