28. feb, 2018

ik wil niet in een vakje geplaatst worden

Medicatie maakte een moordenaar van …….

Een titel van de gazet van Antwerpen op 28 februari 1018.

Op het proces van Renaud Hardy kwam neuroloog Kris van der Linde getuigen hoe Parkinson medicatie van Hardy een moordenaar maakte, hij koos zijn woorden zorgvuldig maar toch was het een bom onder de vele Parkinsonpatiënten!

Laat ons zeggen er zijn meer moordenaars zonder Parkinson dan met, in niet iedere Parkinsonpatiënt zit een moordenaar met of zonder medicatie. Maar tussen al het koren zit kaf en Hardy is kaf tussen de vele mensen met Parkinson, lopen wij dan allemaal kans om moordenaar te worden? Néé zeker niet het moet in je in zitten voor het eruit kan komen ook met en door Parkinson medicatie.

Moet ik als Parkinsonpatiënt me aangesproken voelen? zeker niet!

De meeste van ons zijn eerder zachtaardige mensen die perfect weten wat deze ziekte met hen doet en zich bezighouden om zo lang mogelijk zich staande te houden in een maatschappij waar alles wat een beetje anders is uit de boot valt, begrip voor deze ongeneeslijke ziekte is nog steeds ver te zoeken.

Ho ja wij hebben medicatie die ons in staat stelt om zeker in de beginperiode nog enigszins normaal te functioneren maar deze remt of stopt de ziekte niet en zoals aan veel pillen zijn er ook hier bijwerkingen waar de ene mens gevoeliger voor is dan de andere, maakt ons dat een gevaar voor onze mede mens? nee zeker niet!

Voor de media, ik begrijp jullie wel dat tittels als man met Parkinson word moordenaar en dergelijke jullie lezers en kijkers aanlokken om meer bekijk en gelezen te worden maar schrijven jullie ook normale mens pleegt moord, mishandeld vrouw en kind nee dat geeft geen meerwaarde aan jullie artikel!

Voor de Parma industrie, wij weten dat er aan verschillende medicatie bijwerken zitten die soms erger zijn dan de ziekte zelf t is de keuze uit de cholera en de pest! aan jullie om eens diepgaand onderzoek te doen en te kijken of dit niet beter kan.

Linda